Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Op zoek naar een HEEL bijzonder huis met veel sfeer en originele details, maar ook een moderne afwerking, fraai lichtinval, hoge plafonds en een groot dakterras met veel privacy en zon?  Kom dan gerust kijken bij deze onder architectuur verbouwde hoekwoning in Wittevrouwen.

Op zoek naar een HEEL bijzonder huis met veel sfeer en originele details, maar ook een moderne afwerking, fraai lichtinval, hoge plafonds en een groot dakterras met veel privacy en zon?  Kom dan gerust kijken bij deze onder architectuur verbouwde hoekwoning in Wittevrouwen.

Achter de grijze zijgevel en de voorgevel met vijf ramen tref je een luxe woning met veel verassende details. Centraal in het huis is de moderne woonkeuken van ongeveer 25m2. Het plafond heeft fraaie houten balken en via een vide met lichtstraat op de eerste verdieping, kijk je vanuit de keuken via het glazen dak naar de lucht. De woonkeuken is voorzien van een modern keukenblok met veel inbouwapparatuur en het is mede daardoor een bijzondere ruimte waar je graag bent. Daarnaast heeft de 5 kamerwoning een sfeervolle woonkamer, 3 ruime slaapkamers, een luxe badkamer en gestuukte wanden. Voor de wijn is er een kelder. De houten vloeren, “het melkdeurtje”, de paneel deuren, het glas in lood en de en-suite deuren geven deze woning een bijzonder sfeervolle uitstraling. Je ziet dat een binnenhuisarchitect de indeling van de woning ontworpen heeft ook terug in kleine details zoals extra raampjes op verrassende plaatsen.

Van origine was de woning een kruidenierszaak met daarnaast de ommuurde binnenplaats. Achter de twee openslaande deuren, waar vroeger paard en wagen door naar binnen kwam, bevindt zich een inpandige berging, ook voor de fietsen.

De populaire wijk Wittevrouwen is gelegen op korte afstand van het bruisende stadscentrum van Utrecht, en biedt allerlei voorzieningen in de directe omgeving. De winkels, trendy restaurants, het Griftpark en een uitstekende verbinding met de verschillende uitvalswegen maken het voor jong en oud een zeer aantrekkelijke en geliefde wijk om in te wonen.

Indeling
Begane grond
Entree/hal, meterkast en toilet, tussenkamer met rechts de eetkeuken en links de woonkamer. In de tussenkamer zijn twee vaste kasten gemaakt onder de trap. In één van de kasten is de wasapparatuur netjes weggewerkt. De woonkamer is door de hoge plafonds, de houten vloer en en-suite deuren sfeervol. Door de hoek en de vele ramen is het hier licht en er is een op maat gemaakte vaste kast. De verwarmingen zijn verborgen achter een houten koof. Aan de andere kant van de tussenkamer bevindt zich dus de woon/eet keuken met de bijzondere verbinding met boven.

1e Verdieping
Op de ruime overloop heeft de vide ook weer een fraai effect. De eerste goede slaapkamer is gelegen aan de voorzijde van de woning. Door de vaste kast, de houten vloer en de paneeldeuren is deze gerust sfeervol te noemen. De tweede slaapkamer is ook ruim en ligt om de vide heen, waardoor het ook hier weer lekker licht is. Deze kamer heeft ook een mooie houten vloer en een balken plafond. De ketel van de centrale verwarming tref je aan in de vaste kast. Met houten luiken sluit je de vide af voor de avond. De badkamer is modern en heeft een ligbad, een ruime douchehoek met dakvenster, een tweede toilet, en een fraaie wastafel gemaakt van kloostersteen.

2e verdieping:
Hier de derde slaap/werkkamer met een glazen schuifpui naar het mooie dakterras. Het dakterras is ruim en je zit hier heerlijk vrij en volop in de zon en je hebt een fraai uitzicht op De Domtoren en de stad.

Vanaf de straat kom je in de berging, ideaal voor je fietsen en opslag.

Het betreft hier een zeer bijzonder huis gelegen op een rustige plek in een mooi stukje van Utrecht. We laten het graag een keer aan je zien.

Voor meer informatie en foto's van deze bijzondere woning klik hier